Uniunea europeana
Guvernul romaniei
Programul operational regioanl vest
Instrumente Structurale
SUPORT
021 350 09 95

Product was successfully added to your shopping cart.

Generatoare Trifazate

7 Articol(e)

7 Articol(e)

Generatoare trifazate

Aparatele de tip generator trifazat sunt alegerea potrivita daca sunt folosite pentru alimentarea unor consumatori de mare putere si industriali care functioneaza la 400 V sau pentru alimentare si a aparatelor la 400 V si la 230 V. Folosirea unor generatoare trifazate nu va fi posibila doar pentru consumatori de tip monofazat.

Generatoarele pe benzina pot sustine alimentarea cu energie electrica pana la 10 ore, daca este nevoie de folosirea lor ocazionala. Pentru utilizare continua, se recomanda folosirea unui generator diesel.

In oferta Endress se gasesc generatoare curent trifazat cu motor Honda produse sub brandul Zenessis care pot alimenta cu succes aparate industriale si aparate care sa functioneze la 230 V (consumatori casnici, aparate de bricolaj). Puterea maxima a unui generator de benzina trifazat este cuprinsa intre 9 si 14 kVA sau 7.2 si 11.2 kW, puterea aparenta intre 7 si 12.6 kVA. Acestea functioneaza la o turatie de 3000 rpm. Generatoarele de santier functioneaza la amperaj 11.6 sau 18.2 Amp.

Componenta principala, motorul de 13 sau 14.1 CP are capacitate cilindrica de 389 sau 688, este dotat cu 1 cilindru inclinat sau cu 2 cilindri, are aspiratie de tip manual, sistem de racire pe aer si sistem de pornire electric sau la sfoara, in functie de model. Sistemul de pornire este elementul-cheie care face diferenta de pret intre produse, insa acest aspect nu afecteaza performantele aparatului.

Alternatorul este componenta unui generator trifazat pe benzina care transforma energia produsa de combustibil in energie electrica, iar pentru aceste generatoare putere maxima de 9 sau 13.5 kVA,  factor de putere 0.8 sau 1. Ca tip de excitatie/reglare, pot fi autoexcitate / AVR.

Daca generatoarele sunt de mari dimensiuni, ele dispun si de panou de comanda avand control prin microprocesor, cu display LCD, programare si comunicare la distanta si functie de memorare a 180 de evenimente.  Au, de asemenea, si carcasa din otel galvanizat vopsita in camp electrostatic, insonorizata acustic.

Dimensiunile unui generator trifazat cu automatizare incep de la 800 x 500 x 550 mm si pot fi si de 1200 x 700 x 1070 mm. Acestea cantaresc intre 81 si 150 kg.

Dintre dotarile standard ale acestor generatoare de curent trifazate fac parte protectia termica, prizele de 230 V si 400 V, intrerupatorul, bateria, rotile de transport, iar cele de dimeniuni mari dispun, printre cele mentionate, de acumulator pornire supradimensionat, buton oprire urgenta, amortizoare antivibratii, trasee electrice protejate, panouri de acces mobile, capitonaj antifonic ignifug. Aparatele beneficiaza de protectie electrica IP23, protectie prize IP44, protectie lipsa ulei, alternatoarele Linz ale generatoarelor industriale avand protectie IP21.

Ca dotari optionale, pentru grup electrogen trifazat de dimensiuni mai mici sau de mari dimensiuni se poate alege kitul pentru transport, contor ore functionare, voltmetru, pornire automata, iar pentru cele industriale se poate opta printre altele pentru pornire prin telecomanda, protectie lipsa impamantare, tava retentie lichide, senzor detectie scurgeri lichide, remorca auto sau tablou ocolire - inventie brevetata Endress – Brevet OSIM 00010 / 2012.

Generatoarele sub marca Zenessis produse de Endress au garantie de 36 de luni, in limita a 2000 de ore de functionare.